Uitleg Cijferslot bij de trap naar de Oosterhoutsedijk

Uitleg Cijferslot bij de trap naar de Oosterhoutsedijk

Trap naar het monument is afgesloten

Van 30 Augustus 2021 tot en met 31 December 2022 zal de Oosterhoutsedijk (de locatie waar het monument staat en de ere-groet gebracht wordt) voor 16 maanden volledig afgesloten zijn. In verband met de noodzakelijke dijkversterking langs de Waal.

Afbeelding 1: Afsluiting van de trap
Afbeelding 2: Ketting en cijferslot

In de herinneringsemail die je een dag voor jouw Sunset March van ons ontvangt staat de code waarmee je als veteraan van de dag voor jezelf en eventuele volgers en meelopers een toegangshek kunt openen en sluiten om toch naar het monument te kunnen gaan voor de ere-groet.

Let wel: Alleen eventuele meelopers doorgang verlenen. Het toegangshek gesloten houden tijdens de ere-groet. Daarna weer iedereen van de dijk begeleiden en het toegangshek afsluiten.

Beschrijving van het slot

Het slot op het hek is een cijferslot van het merk Burg Wächter (afbeelding 3). Het slot kun je openen door de viercijferige code in te voeren door aan de corresponderende wieltjes te draaien. Het eerste wieltje voor het eerste cijfer uit de code, het tweede wieltje voor het tweede cijfer, enz. Als je de juiste code hebt ingevoerd, moet je de beugel van het slot hard induwen (afbeelding 4). Als je de beugel laat terugkomen opent het slot (afbeelding 5). 

Denk eraan om na het passeren van het hek het wek weer te sluiten en het slot weer aan te brengen. Doe dit door het slot te sluiten, waarbij je de beugel weer induwt (Afbeelding 4) en gelijktijdig de wieltjes verdraait. 

Afbeelding 3: Slot Burg Wächter
Afbeelding 4: Indrukken van de beugel
Afbeelding 5: Geopend slot