Uitleg

Uitleg

Hoe werkt het? Nadat je gecheckt hebt rechtsonder op deze pagina, dat de datum waarop je wil lopen nog vrij is, meld je jezelf op de pagina Aanmelden voor die datum aan. Als je je hebt ingeschreven zul je via de mail een ontvangst bevestiging ontvangen en zul je op het aanmeldingsoverzicht zien dat die datum in behandeling is. Wanneer je aanmelding akkoord bevonden is, zul je een bevestiging ontvangen, dat die datum gereserveerd is voor jou. Op het overzicht zal de datum veranderd zijn in “gereserveerd”.

De tijd van zonsondergang staat op de site. Op de uitgekozen dag ga je naar de zuidkant van de brug. Aan de Zuidoever van de Waal. (Navigatie: de (deels betaalde) parkeerplaats Max Tahalelepad op de kruising met de Winselingseweg). Parkeren bij het trappenhuis op de parkeerplaats is het meest simpel. Je loopt de trappen op naar lichtmast PZ2-1. Dat is de eerste lichtmast die aangaat. Onder de omgekeerde V van de zuidelijke boog. Er hangt een informatiebord over de brug en de Sunset March aan de reling ter hoogte van het startpunt.

Alle lampen van de straatverlichting gaan aan, met uitzondering van de 48. Dan heb je zo’n 10 seconden voordat de eerste lamp  Nr PZ2-1 – aan gaat. Vervolgens loop je onder de lampen aan de linkerkant mee in het tempo van aangaan. Bij de 48e lichtmast loop je naar de trappen. Wanneer je boven aan de trap even stil staat kun je zien dat de verlichting onder de brug en de verlichting in de boog van de brug als laatste aanspringen. Vervolgens loop je de trap af (!) naar het monument om daar de groet te brengen, wat dan ook de Sunset March besluit.

Iedereen is van harte welkom om tijdens de Sunset March de veteraan te volgen. Aanmelden daarvoor is niet nodig. Alleen de “veteraan van de dag” schrijft zich in.

In onderstaande video (met dank aan Leon Verbeek) wordt de uitvoering van de Sunset March nader toegelicht.