04-05-2021: Dodenherdenking bij het Waalcrossingmonument

04-05-2021: Dodenherdenking bij het Waalcrossingmonument

Zoals ieder jaar gedenken ook leden van de Sunset March de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog en zij die daarna sneuvelden in buitenlandse missies. Dit gebeurt traditioneel bij het Waalcrossingmonument op de Oosterhoutsedijk.in Lent. Vanwege de heersende pandemie werd hieraan voorafgaand geen ruchtbaarheid gegeven en werden mensen zelfs ontmoedigd om te komen. Desondanks vond, ondanks het slechte weer, een korte  maar waardige herdenking plaats.

De ongeveer twintig aanwezigen, waaronder belangstellende burgers en veteranen, vertegenwoordigers van de politie en leden van de Sunset March legden een mooi bloemstuk en stonden om 20:00 uur 2 minuten stil in gedachten.

Vermeldenswaard is dat het gezelschap werd verrast door een eerder gelegd enorm groot en mooi bloemstuk. Hoogstwaarschijnlijk gedoneerd door deelnemers aan de actie “Bloemen doneren voor dodenherdenkingen” van het Nationaal Comité 4.en 5 mei i.s.m. Tikkie; een bijzonder mooi gebaar. Later op de avond liepen enkele van de aanwezigen met inachtneming van de geldende coronaregels de Sunset March.

Foto’s: Bosje Fotografie-Trots op Nijmegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten