24-3-2024 Val Kokhuis – De vergeten commando

24-3-2024 Val Kokhuis – De vergeten commando

Aan de Waaloversteek op 20 september 1944 heeft ook een Nederlandse militair deelgenomen. In het boek ‘De vergeten commando’, dat in april verschijnt, wordt dit voor het eerst uitgebreid beschreven. Tachtig jaar lang is over het hoofd gezien dat commando Val Kokhuis betrokken is geweest bij deze heroïsche gevechtsactie op de Waal bij Nijmegen. Het verhaal over Kokhuis is opmerkelijk omdat het zó lang zó onbekend is gebleven.
De oversteek van Kokhuis is een officieel erkend feit. Het staat zonder enig voorbehoud vermeld in een Koninklijk Besluit uit 1951, waarin koningin Juliana hem het Bronzen Kruis toekent – na de Willemsorde en de Bronzen Leeuw de op twee na hoogste militaire onderscheiding in ons land. Meer lezen? Op de website http://www.devergetencommando.nl worden enkele onderwerpen uit het boek aangestipt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten