4-5-2024 Dodenherdenking en Sunset March met John Koeppen

4-5-2024 Dodenherdenking en Sunset March met John Koeppen

Op 4 mei was er een door de Sunset March georganiseerde dodenherdenking bij het Waalcrossingmonument. Vanwege het slechte weer waren er iets minder belangstellenden dan anders. Zo’n 40 aanwezigen waren om 20:00 uur gezamenlijk 2 minuten stil. Er werden daarna bloemen gelegd en daarna hield de heer Qader Shafiq, voormalig Nijmegenaar van het jaar, een toespraak waarin hij onder meer inging op zijn vlucht uit Afghanistan, zijn tijd in Charkow in Oekraïne en de problemen die daar en in op andere plaatsen in de wereld om ons heen spelen. Het was een aansprekende toespraak, waarin hij de toehoorders in hun gedachten met hem meevoerde. Een van de aanwezigen bij de toespraak was de heer John Koeppen (US), zelf een Vietnam veteraan en zoon van een Amerikaanse Gliderpiloot die zelf ook in september 1944 de Waal overstak.

Na de toespraak heeft de heer John Koeppen, samen met zijn vrouw en buiten zicht van de op dat moment nog aanwezigen as van zijn vader bij het Waalcrossing monument verstrooid. ,

Na de Dodenherdenking werd een gezamenlijke Sunset March gelopen. Bij het startpunt voegden zich nog zo’n 20 aanwezigen bij het gezelschap. Onder aanvoering van Jon Koeppen als veteraan van de dag werd om 21:05 vertrokken voor een bijzondere Sunset March op deze speciale dag.

Al met al waren het wederom een waardige en betekenisvolle dodenherdenking en Sunset March.

Sunset March 4 mei (foto B. Andreassen)
Sunset March 4 mei (foto B. Andreassen)
Qader Shafiq
Robert H. Koeppen, 82nd ABD, Tectf 5 Medical Glider Division, Born and died in Milwaukee, Wisconsin
John Koeppen verstrooid de as van zijn vader (foto G. de Jongh)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten