27-09-2017: Frits Kuiper

27-09-2017: Frits Kuiper

Hallo, dit is een wat verlaat bericht omdat ik helemaal niet door had dat je heel makkelijk je ervaringen kunt delen. Ik heb de Sunset March al 7 keer meegelopen, maar op 22 januari 2017 was het voor mij dag om als loper de March te ondernemen. Deze dag had ik uitgekozen omdat het de verjaardag geweest zou zijn van mijn opa en oma, zij scheelden 5 jaar maar waren op de zelfde dag jarig. Voor mij was dit een speciale dag omdat mijn opa zo trots was dat ik naar Libanon zou gaan. In 1981 zat ik in Assen voor mijn training. Helaas was dat ook het jaar dat mijn opa in december kwam te overlijden op de leeftijd van 80 jaar. Hij heeft dus nooit mee kunnen maken en kunnen ervaren hoe ik mijn tijd heb beleefd en heeft mij ook niet kunnen uitzwaaien of op kunnen halen. Van de commandant mocht ik na het indienen van een vra in mijn dt naar de crematie, met blauwe baret, blauw koord en blauw sjaaltje, op die manier heb ik afscheid genomen van mijn opa maar uit dit bericht blijkt wel hoe belangrijk mijn opa voor mij is geweest. Dus op die 22ste januari 2017 heb ik de March gelopen voor de gesneuvelden van de oversteek want daar is hij voor, maar ook voor mijn opa en heb bij de ere groet bij het monument even een traantje weg gepinkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten