27-04-2020: Voorzitter Sunset March uitgeroepen tot Gulden Gelderlander

27-04-2020: Voorzitter Sunset March uitgeroepen tot Gulden Gelderlander

De secretaris van de Sunset March, Kees Bleijerveld, had gehoord van een nieuw initiatief van Omroep Gelderland: “De Gulden Gelderlander”. De Gulden Gelderlander, een unieke broche, zal worden uitgereikt aan vrijwilligers die voor een langere periode iets zeer bijzonders hebben betekend voor Gelderland en/of voor hun naaste omgeving. Dit gehoord hebbende, hoefde Kees niet lang na te denken om voorzitter Tim Ruijling voor te dragen voor deze unieke en waardevolle blijk van waardering.

Uitreiking van de Gulden Gelderlander aan de voorzitter van de Sunset March

Het kon haast niet anders: de voordracht slaagde. Tim zou de Gulden Gelderlander ontvangen!!

De uitreiking geschiedde nadat hij op vrijdag 17 april als Veteraan van de Dag de Sunset March had gelopen. Na afloop werd hij door Jochem van Gelder volkomen verrast met de Gulden Gelderlander en hij raakte hierbij zichtbaar geëmotioneerd. Zijn week kon vervolgens helemaal niet meer stuk toen hij een paar dagen later te horen kreeg dat hij ook nog tot Ridder in de orde van Oranje Nassau was benoemd.
Op koningsdag werd het programma op Omroep Gelderland uitgezonden. Daar werd bekend gemaakt wie de winnaars van deze eerste editie van de Gulden Gelderlander waren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten