23-04-2020: Voorzitter Sunset March wordt Ridder in de Orde van Oranje Nassau

23-04-2020: Voorzitter Sunset March wordt Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Tim vlak nadat hij gebeld was door de Minister

Vandaag werd onze voorzitter Tim Ruijling verrast met een telefoontje van de Minister van Defensie, Mevrouw Ank Bijleveld-Schouten. Zij vertelde Tim, dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Tim ontvangt de onderscheiding vanwege zijn vele vrijwillige activiteiten binnen en buiten Defensie. Niet alleen tijdens zijn periode als actief dienend officier, ook na zijn functioneel leeftijdsontslag bleef de verbinding met Defensie en de samenleving. Zo werd hij secretaris van het Platform Defensie Bedrijfsleven Zuid-Nederland, en werd hij bestuurslid en later voorzitter van de lokale afdeling van de VVD. Hij werd actief binnen de lokale veteranen vereniging, waar hij als voorzitter ervoor gezorgd heeft, dat ook de jongere veteranen uit de gemeente Overbetuwe zich hiervoor gingen interesseren. In 2014 bedacht hij de Sunset March en samen met enkele andere lokale veteranen heeft hij de Sunset March opgericht en is deze onder zijn voorzitterschap uitgegroeid tot het internationaal bekende en gewaardeerde dagelijkse eerbetoon wat nu al meer dan vijf jaar lang iedere dag plaatsvindt.

Een uur na het telefoontje van de Minister belde de Burgemeester van de Gemeente Overbetuwe, Mevrouw Patricia Hoytink-Roubos, Tim om hem met zijn benoeming te feliciteren.

De onderscheiding zelf zal op een nog nader te bepalen moment worden uitgereikt zodra de situatie rondom het COVID-19 virus dergelijke ceremonies weer mogelijk maakt.

 

Links:
Minister belt gedecoreerden
Ridder Tim Ruiling uit Elst krijgt telefoontje van minister Bijleveld én burgemeester Hoytink-Roubos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten