20-09-2021: Duitser en Amerikaan lopen gezamenlijk de Sunset March

20-09-2021: Duitser en Amerikaan lopen gezamenlijk de Sunset March

De 77e herdenking van de Waalcrossing vond plaats op maandag 20 september 2021. Die avond liepen een Duitse en een Amerikaanse generaal gezamenlijk de Sunset March, gevolgd door een groot aantal internationale militairen van onder andere een NATO-eenheid uit Kalkar/Uedem. 
Luitenant-generaal Klaus Habersetzer van de Duitse Luchtmacht en Brigadier-generaal James Smith van de United States Air Force liepen voorop. Generaal Smith was Veteraan van de Dag. Generaal Habersetzer had in 2019 al als Veteraan van de Dag gelopen.
 
Om het bijzondere karakter te onderstrepen waren 48 ereposities ingenomen bij de 48 lichtmasten. Bij iedere lichtmast stond een veteraan/oud-militair samen met een Amerikaanse paratrooper. Aan deze speciale Sunset March namen bijna 400 personen deel, militairen en burgers.
 
Een impressie is te zien bij omroep Gelderland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten