22-02-2023: Duitse delegatie loopt de Sunset March

22-02-2023: Duitse delegatie loopt de Sunset March

Op 22 februari werd de Sunset March, zoals de laatste jaren gebruikelijk, gelopen door een Duitse Delegatie. De delegatie bestond uit ongeveer 30 personen, waaronder vertegenwoordigers van de stad Kleef (D) en van de Nederlands-Duitse businessclub uit Kleef. Daarnaast was er een grote afvaardiging van de Duitse Luchtmacht en internationale militairen uit Kalkar (D).

Luitenant-generaal Thorsten Poschwatta, commandant van het Centrum voor Luchtoperaties, was de veteraan van de dag. Tijdens de korte ceremonie bij het Waalcrossingmonument werden er kransen en bloemen door vertegenwoordigers van de deelnemende groepen gelegd.

In de middag voorafgaand aan de Sunset March werden al kransen en bloemen gelegd bij het “Schommelmonument” in de binnenstad ter nagedachtenis van het bombardement van 22 februari 1944.  Burgemeester Bruls verwelkomde de delegatie daarna op het stadhuis.

Foto’s: Hauptfeldwebel Patrik Bransmöller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten