19-04-2023: Iris van Duinen

19-04-2023: Iris van Duinen

Op woensdag 19 april 2023 hebben wij de Sunset March gelopen met een grote groep kinderen en hun ouders van Unit Blauw (Basisschool Het Talent). Het was een bijzondere ervaring, waarbij de kinderen en ouders in stilte de Oversteek zijn overgelopen om de slachtoffers van de Waaloversteek in 1944 te herdenken. Alle ouders, kinderen, juffen en meester willen jullie bedanken voor deze mooie ervaring en de mooie verhalen die verteld zijn door jullie als veteranen. Een leerling uit de klas (groep 7) heeft het volgende over de ervaring geschreven:
“Met een aantal kinderen uit de bovenbouw en leraren hebben wij de Sunset march gelopen.
Dat is een manier om slachtoffers van de 2e wereldoorlog te herdenken. We verzamelden bij het monument bij de oversteek om 20:00 om daarna als iedereen er was over de brug te lopen, daar stond een veteraan (een oud militair) ons op te wachten om iets over zijn werk te vertellen. En daarna liepen we van de Nijmeegse kant in stilte van een mars van 5 km per uur weer terug met de zonsondergang naar het monument. En de kinderen die dat wilden konden nog een kaarsje/bloemetje neer leggen.”
Bedankt en hopelijk tot snel, want wij zullen zeker nog een keertje terugkomen!

Eén gedachte over “ 19-04-2023: Iris van Duinen

 1. Het verhaal v.d. baret die na 60 jaar weer gedragen werd:
  Aan de leerlingen van school Het Talent!
  met een heel groot compliment mocht ik mee lopen!
  een eer met jullie mee te lopen, dank je wel!
  groet nel
  res luva -b.d.
  korps luchtwachtdienst- bunker-rotterdam der koninklijke luchtmacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten