21-2-2024: Hein Calis

21-2-2024: Hein Calis

Gisteren heeft PLS patiënt en Nijmegenaar Hein Calis deelgenomen aan de Sunset March. Hein had als laatste wens nog een keer de Sunset March te lopen. In samenwerking met de Stichting Ambulance Wens heeft Hein, die gekluisterd is aan een bed, de Sunset March volbracht.

Hierbij nog een persoonlijk bericht van Hein Calis.

“Ik vind dat elke inwoner van deze stad tenminste één keer in zijn of haar leven De Oversteek bewust moet afleggen. Bewust van waar die brug voor staat. 48 jonge Amerikaanse troopers hebben hier hun leven gegeven voor een onmogelijke opdracht: recht tegenover vijandelijk vuur de Waal oversteken en de vuurmonden tot zwijgen brengen. Aan de andere kant van de wereld, niet voor hun eigen belang, niet voor het belang van hun land, maar voor een ideaal. Zodat wij in een wereld kunnen leven zonder bezetting of overheersing. In de VS is niemand meer die hun heldenmoed herdenkt. Ouders, broers en zussen zijn allang overleden. Ze worden in geen enkele ceremonie herdacht of zelfs maar genoemd. De enigen die de herinnering aan; hun inzet levend kunnen houden, dat zijn wij, Nijmegenaren. En dat kan door het volbrengen van de Sunset March, elke dag bij zonsondergang.

Mijn leven is bijna ten einde, over enkele weken zal ik overlijden. Maar deze taak staat mij nog te doen. En dankzij de Laatste Wens Ambulance kan ik deze ereschuld inlossen. Ik ben ze dankbaar.”

-Hein Calis

Volledig (Premium) bericht: https://www.gelderlander.nl/nijmegen/een-tweede-laatste-wens-voor-de-doodzieke-hein-met-de-sunset-march-de-waal-over~a8205756/

Copyright foto’s: Bert Beelen

Eén gedachte over “ 21-2-2024: Hein Calis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten