19-02-2024: KTOMM Bronbeek

19-02-2024: KTOMM Bronbeek

Bewoners en personeel van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek liepen vanavond in Nijmegen de Sunset March. Met de Sunset March eren veteranen geallieerde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Een van de wandelaars was adjudant buiten dienst Ferry Visser, bewoner van Bronbeek. Hij werd geboren in 1943 en groeide op in Berg en Dal. Tijdens de oorlog werd zijn huis verwoest. Na de oorlog werkte zijn vader als luitenant bij de 82e Airborne Divisie. Dankzij dit werk had het gezin eten en onderdak. Visser loopt de Sunset March uit morele plicht, om zijn respect en dankbaarheid te tonen.

Vorig jaar bracht Visser het idee naar voren om ter gelegenheid van de 160e verjaardag van Bronbeek de Sunset March te lopen. Dat gebeurde nu dus voor de tweede keer.

Na afloop van de mars legden de bewoners en het personeel een bloemstuk neer bij het Waalcrossingmonument de Oversteek. Daarna gaven zij de eregroet.

Zichtbare brug
De initiatiefnemers eren met de mars niet alleen de gesneuvelden. Ze willen ook een zichtbare brug slaan naar alle veteranen die wereldwijd tijdens missies hebben bijgedragen aan vrede en vrijheid en dat nog steeds doen.

Bron:https://www.defensie.nl/actueel/nieuws/2024/02/19/bewoners-en-personeel-bronbeek-lopen-sunset-march

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten