4 juni 2019: Vier Market Garden veteranen lopen de Sunset March

4 juni 2019: Vier Market Garden veteranen lopen de Sunset March

Vandaag, 4 juni, liepen vier Amerikaanse WOII-veteranen met het Team van de Sunset March en vele belangstellenden, waaronder een schoolklas van de basisschool “De Oversteek” een speciale Sunset March over de Oversteek. Zij waren in Nederland op een trip die hen leidt langs Nijmegen, De Ardennen en Normandië om de heroïsche acties van hun eenheden uit de Tweede Wereldoorlog te herdenken in verband met het feit dat al deze acties dit jaar 75 jaar geleden plaatsvonden. Vanwege het strakke programma van de Tweede Wereldoorlog veteranen werd de Sunset March dit keer overdag gelopen. Ondanks de lange reis, die ze al achter de rug hadden, genoten zij zichtbaar van alle belangstelling en het aangename weer. Zij legden na afloop van hun tocht over de brug een krans bij het monument van hun gevallen kameraden. Tijdens de wandeling naar het monument en na afloop van de ceremonie lieten zij zich gewillig fotograferen en interviewen. Daarnaast werden vele handtekeningen uitgedeeld.  De namen van de vier Amerikaanse veteranen zijn: Gordon D. Monson, Harry Miller, Clifford Stump en Thomas Lucas. De eerste drie waren daadwerkelijk o.a. ingezet bij de gevechten om de Waalbrug.

Hieronder een impressie van de kranslegging door de veteranen, met dank aan Bianca Dams.

Hieronder een video verslag van “Wij zijn Nijmegen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten