09-07-2021: Frank D.P.M. Lether

09-07-2021: Frank D.P.M. Lether

6 juli 2021 was het eindelijk zo ver. Een wens die al jaren op mijn bucket lijst stond, het lopen van de Sunset March werd eindelijk vervuld.
Uit diep respect voor en ter herdenking aan onze WW II geallieerde bevrijders in het algemeen en de Amerikaanse 82e Airborne Divisie in het bizonder.
Uiterst vriendelijk ontvangen door de ‘veteraan van dienst’ overste Timmermans waarmee ik ook nog heb kunnen praten. Goed dat hij de rest van het meelopend gezelschap er nog even op wees wat voor een ceremonie dit is en dat die op gepaste wijze diende te worden gelopen.
Aan het eind, bij uitzondering, zo zei hij, bleef hij en een vrijwilliger van de Marine bij het monument op mij wachten, ik ben weer niet zo snel ter been. Op commando van de Overste brachten wij drieën het ere saluut. Wat een fantastische en emotionele ervaring ter nagedachtenis aan de 48 jongens die al daar sneuvelden en uiteraard de rest van de geallieerden.
Dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken en heb kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte van upload: 2 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Links naar YouTube, Facebook, Twitter en andere diensten die in de reactietekst worden ingevoegd, worden automatisch ingesloten. Bestanden hier neerzetten