Ervaringen

Ervaringen

Geef hier uw ervaring weer. Please share your experience.

49 gedachten over “Ervaringen

  1. Samen met veteranen en KMar-collega’s Kees en Henri de 1000e editie van de Sunset March een ere positie ingenomen terwijl de commissarissen van de Koning Gelderland en Brabant dit millennium voorgingen. Gekenmerkt door een grote opkomst, respectvolle avond mars en geDENKbare en herDENKbare woorden. Afgerond met de Last Post en een stilte moment in eregroet met bloemen. 4 re-enactors in 82nd AA uniform kleurden met de vlaggen van de provincies en liberators van toen deze memorabele avond geheel af. Respect voor de organisatie, de deelnemende veteranen en overigen die de 48 mannen herdachten die de allerhoogste prijs betaalden om er voor te zorgen dat wij hier, op die avond konden staan, in vrijheid.

    Roland van den Akker
    Nijmegen, Nederland

  2. Bedankt voor het Certificaat bij deze stuur ik ook enkele foto’s mee voor de site o.a. de eerste foto van mij en Rein Wolvetang voor de March. De andere aan het einde bij het Monument. Ik ben de persoon in de regenjas.

    Ger Hoogland Ger Hoogland 2

    Wij vonden het beiden indrukwekkend, er waren nog twee Marine mensen maar die zijn blijkbaar regelmatig aanwezig. Bij het monument kwam er ook nog één Amerikaanse echtpaar bij. Hij was, wat ik begreep, zelf iemand die bij 82 ste Airborne Divisie had gediend.

    Met Veteranen Groet.

    Ger Hoogland.
    Nederland

  3. Ik heb vanavond, samen met mijn moeder en Oma, die veteraan is, de Sunset March gelopen. Meneer en Mevrouw Baardman liepen ook mee, Meneer Baardman is van team 31.

    Ik vond het heel bijzonder dat de lampen voor ons aan gingen als we er langs liepen. Bij aankomst onder de brug vond ik het mooi, dat de lampen aangingen, voor ons. En bij het monument vond ik de eregroet mooi. Ik las ook de verhaaltjes van veteranen die daar zijn gestorven en dat was heel boeiend.

    Ik ben Frank Lochtenberg en ben 14 jaar.
    Heumen, Nederland

  4. Donderdag 23 maart 2017 hebben wij, 4 veteranen uit de gemeente Berkelland, de Sunset March gelopen. De mooie zonsondergang, de stilte, de verwondering van de lampen, het brengen van de ere-groet en het in stilte terug lopen over de brug…. Wij realiseren, met ieder onze eigen ervaringen tijdens vredesmissies, de waanzin van oorlog en het geschenk van vrede…. Dank voor dit bijzondere moment!

    Anja van Rijnsoever
    Gemeente Berkelland, Nederland

  5. Zaterdagavond 18 maart, Onder begeleiding van 2 veteranen, uit eerbetoon, de Sunsetmarch gelopen: Het was heel bijzonder Heel aangrijpend Erg emotioneel

    Bedankt dat we mee mochten lopen

    Thank you, We’ll don’t forget you!

    Fam Coppens
    Nederland

  6. Voor vandaag (23-12-2016) weer afgesproken om samen met mijn dochter(KMAR) te lopen. Vlak voor aanvang nog versterking van een vader en zoon op stedentrip in Nijmegen. Via de vriendenkring attend gemaakt op de sunsetmarch. Top. Een oud-luchtmachter maakte ons groepje compleet. Ook nu was het weer een bijzondere ervaring.

    Cor van Dijk
    Hyppolytushoef, Nederland

  7. Dit was voor mij de tweede keer dat ik de ‘Oversteek’ gedaan. Het was indrukwekkend om te zien hoeveel deelnemers er deze keer aanwezig waren, ook vanuit diverse nationaliteiten werd deelgenomen. Dit initatief mag niet uitsterven, dus indien er voor mij een gelegenheid aanbiedt zal ik die benutten

    Michel Omtzigt
    Nieuwkuijk, Nederland

  8. Vanavond is er (helaas voor de jeugd die hem vragen willen stellen voor een schoolproject) geen veteraan aanwezig en met ongeveer 15 aanwezige personen lopen we in gestaag tempo de brug over, de lichten volgend. Indrukwekkend om te zien en mee te maken. Op het eind lopen we nog even naar het monument dat al in het avondschemer verborgen ligt.

    Jac Engels
    Belfeld, Nederland

    Opmerking Sunset March. Het was juist een uitzonderlijke Sunset March. Vandaag heeft de eerste Duitse veteraan- als veteraan van de dag – de Sunset March gelopen. Heel bijzonder. Jammer dat de communicatie heeft gehaperd. U kunt terugkijken op een historische Sunset March.

  9. Afgelopen vrijdag (12-08) samen met mijn vader, J.M. Schlechtriem, de Sunset March gelopen. Mijn vader, veteraan, liep de Sunset March voor de tweede keer.

    Een oud-collega van mijn vader, Willy Edelijn, had zijn naam op de website gezien en ontmoette ons op de Waalbrug. Om 21:14 ging de eerste lamp aan en liepen we met z’n drieën de Waalbrug over. Onder aan de Waalbrug hoorde wij die avond ook de klanken van een spelende saxofonist, wat het een nog bijzondere ervaring maakte.

    Het is een indrukwekkende ervaring en vind het een bijzonder en respectvol initiatief.

    Renée Schlechtriem
    Nederland

  10. Als eerbetoon aan mijn overleden echtgenote (4-8-2015) heb ik vanavond met mijn vriendin, 2 veteranen en twee inwoners van Lent de Sunset Maech gelopen. Het was voor mij een bijzondere ervaring om op deze wijze mijn echtgenote te herdenken. Hetr heeft mij geholpen in het verwerkings- lees rouwproces.

    J.M.J.M. (Michel) Omtzigt Kapt. der Genie BD 101GNBAT
    Nieuwkuijk, Nederland

  11. Gisteravond (6-8-16) samen met Co Willemsen en Een andere oudere veteraan voor het eerste de sunset march gelopen. Had me op willen geven maar helaas weigerde het programma de inschrijving. Indrukwekkend en als ik weer in Nijmegen ben doe ik zeker weer.

    Ad Snel AOO Klu b.d.
    Morra, Nederland

    Aanvulling Sunset March.. Ad, wat jammer. Wil je rechtstreeks contact opnemen met info@sunsetmarch.nl . Als iemand Ad kent geef dit berichtje dan door AUB.

  12. Voor het eerst als veteraan de sunset march gelopen samen met Barbera Schoemaker, bestuurslid Kon. Wandelbond Nederland.Bijzondere ervaring en zeker voor herhaling vatbaar

    Jan Timmermans
    Nijmegen, Nederland

  13. Vanavond onverwacht de Sunset March gelopen. Daar aangekomen gewacht tot zonsondergang waar mij gevraagd werd door 2 dames of ik hun begeleider was van deze avond. Aangezien er niemand anders was zei ik dat wel wilde doen,aan de overzijde van de brug sloten nog 3 personen aan en zo werd het een gedenkwaardige Sunset March voor me. Bedankt Yvon en Tania

    Hans Cuper
    Arnhem, Nederland

  14. Afgelopen vrijdagavond hebben we met een groep v.h.Apostolisch Genootschap samen met Henk de Sunset March gelopen. Het was een mooie ervaring, welke ik absoluut wil aanbevelen aan jonge mensen. Henk heeft ons mooie verhalen verteld en stond open voor vragen. Dank gaat uit naar deze veteranen welke elke dag door wind en weer,deze march lopen!!

    Robert Veltman
    Nijmegen, Nederland

  15. Vanavond gezamenlijk met diverse Amerikaanse afgevaardigden, Teamleden WaalCrossing en diverse andere belangstellenden de Sunsetmarch Oversteek Nijmegen meegelopen! Indrukwekkend incl Last Post bij het monument aan de overzijde van de Oversteek! Gedenkwaardig moment!

    Emile Poos
    Wijchen, Nederland

  16. Zaterdag 14 februari fijn met collega-veteraan George gelopen. Het was geweldig om te ervaren dat we ook voor andere wandelaars blijkbaar fotogeniek zijn. Na het fotomoment van het ene stelletje stapte honderd meter verder spontaan een volgend stel van de fiets af en begonnen te applaudisseren! Om rode wangetjes van te krijgen! Speciale gedachten aan de gevallenen, deze leuke ontmoetingen en heerlijk wandelweer maken de sunsetmarch tot een geweldige belevenis.

    Kees Bleijerveld
    Nijmegen, Nederland

  17. vandaag met mijn partner deze Sunset March gelopen was er bijzonder dit te mogen doen ter herinnering aan hen die voor ons vielen. We will never forget them.

    Paul & Nannie
    Groessen, Nederland

  18. Op 24 oktober zijn wij met een aantal bestuursleden naar Nijmegen vertrokken om de Sunset March te lopen. Samen met onze begeleider Kees Blijerveld hebben we de march gelopen en bij het monument aan de noordzijde de eer bewezen aan de gevallenen. Zeer indrukwekkende belevenis die we niet snel zullen vergeten.

    Stichting Veteranen de Liemers
    Zevenaar, Nederland

  19. Donderdag 1 oktober samen met Dirk-Jan de gedenkmars gelopen. Een rustige, ingetogen wandeling met contemplatief rustmoment bij het monument. Een sportieve man stopte en kwam naar ons toe: hij bedankte ons voor wat wij deden en vervolgde daarna zijn hardloopoefening. Een mooiere afsluiting had hij ons niet kunnen geven!

    Simon Wouda

  20. Een mooie en indrukwekkende wandeling gemaakt over de Brug De Oversteek Nijmegen met de wandelvereniging De Elstars.Onder begeleiding van de Veteranen Douwe Osinga en Henk Hanenburg liepen we De Sunsetmarch.Het was een ervaring die ik niet had willen missen , en 40 wandelaars met mij.Dank aan Douwe en Henk.

    Nellie Atema
    Nederland

  21. De Alchemie van een Vlam

    20 september 1944 De 82e Luchtlandingsdivisie voert bij Nijmegen aan de westkant van het toenmalige dorp Lent een militaire operatie uit. Deze actie was een onderdeel van de Operatie Market Garden en had tot doel zowel de verkeersbrug, als de spoorbrug in de spoorlijn Arnhem Nijmegen te veroveren. 48 geallieerde militairen komen daarbij om.

    19 oktober 2014 Een bescheiden groepje leden van Veteranen Overbetuwe start een bijzonder ritueel: een dagelijkse mars bij zonsondergang als herdenking aan de gesneuvelde militairen van de 20e september 1944. De nieuwe brug over de Waal, De Oversteek ontleent haar naam aan deze gebeurtenis. Met het kunstwerk Lights Crossing van Atelier Veldwerk worden deze jonge helden geëerd. Met het ritueel van deze veteranen krijgt dit kunstwerk een extra lading, waarmee het een zeer indringende en indrukwekkende uitstraling heeft. Vooral vanwege de respectvolle bescheidenheid waarmee dit dagelijks wordt uitgevoerd.

    21 juni 2015 In de Stevenskerk in Nijmegen vindt het openingsritueel plaats van de Walk of Wisdom, een eigentijdse pelgrimsroute, onafhankelijk van een bepaalde religie.

    25 september 2015 De hierboven genoemde rituelen verbinden zich aan elkaar. Tijdens de Vredesweek maakt de Vredesvlam de 136 km lange route van de Walk of Wisdom: de vlam wordt door bijna 48 individuen en vertegenwoordigers van organisaties in estafette aan elkaar doorgegeven. Zij passeert daarbij in mijn hand ook de Oversteek. Ik, René en betrokkene bij de Walk of Wisdom begeleid Henk, de veteraan die die dag de Lights Crossing mars uitvoert. Achter ons aan nog zo?n 48 mensen die de vredesloop vergezellen in respectvolle, stille aandacht.

    In 2 maal 48 lantaarns van volslagen vreemden tot vredesvrienden.

    Tijdens deze mars noemt Henk bij elke lantaarn de naam van een van de 48 van weleer, met de leeftijd erbij, allen tussen 18 en 29 jaar jong. Ik onderga dit als een soort litanie van alle heiligen. Ik zie steeds de 2 paren van lantaarns aangaan. Wij 2 lopers van 2 rituelen. 2 paren van lantaarns. Er gebeurde geboorte van vriendschap. Ik ontmoette Henk bij aanvang als een vreemde en nam na deze oversteek afscheid van hem als een vriend. Ik heb in mijn leven geleerd dat verschillen tot oorlog kunnen leiden. En dat samen een oversteek maken “het verschil” kan maken: dat verschil is vrede. Zou dat de reden zijn dat er steeds paren van lantaarns staan: dat die jongens van toen allen een vriend in het nu hebben gekregen? De vlam, het licht dat verschil omvormt tot vriendschap?

    René van Nieuwkuijk
    Lent, Nederland

  22. Hartelijk dank aan de veteranen Henk Hanenurg en Douwe Osinga voor de voortreffelijke begeleiding van wsv Elstars uit de Overbetuwe op vrijdagavond 25 september tijdens de sunsetmarch bij de Oversteek. De 40 wandelaars kijken er met gemengde gevoelens op terug, woorden als: emotionee: schitterend: bewonderenswaardig: mooie ervaring: supe:, indrukwekkend: om stil van te worden…

    Christa van Kleef
    Elst, Nederland

  23. Vanavond weer eens gelopen en eindelijk droog weer. Van de 4 mannen die me opwachten om mee te lopen viel er eentje op door zijn leeftijd en door zijn parate kennis. Deze man J. Albers , bleek de oversteek daadwerkelijk te hebben gezien. Een begenadigd verteller en een genot om naast je hebben lopen met al zijn verhalen. Zij waren verder onder de indruk van de mars en de eren groet die werd gebracht voor de gevallenen .

    Jo Quaedvlieg
    Waalsprong, Nederland

  24. Op 20 augustus 2015 heb ik samen met Julia Bobeldijk-Jansen de sunsetmarch gelopen. Tijdens deze sunsetmarch hebben we op onze doedelzak gespeeld. We vonden het beide een hele bijzondere ervaring.

    Jan Pit
    Nederland

  25. Dinsdag 11-08-2015 samen met mijn man Helmut, vriendin Monique en 7 mede wandelaars de Sunset March gelopen. Veteraan Kees begeleide de March en vertelde en gaf antwoord op al onze vragen over de ‘Waalcrossing’ en het tot stand komen van de 48 lichten op de Oversteek en het monument onderaan de brug. Wat een indrukwekkende en respectvolle wijze van herdenken. Ontroerend zelfs! Een bijzonder initiatief, ik ben er gewoon trots op! Bedankt ‘Veteranen Overbetuwe’!

    Trudie Kempkes
    Huissen, Nederland

  26. Afgelopen donderdagavond mee gelopen, een indrukwekkende ervaring!

    PS: ben op zoek naar foto’s !

    Nico Bosman
    Wijhe, Nederland

  27. Omdat ik op Facebook lid ben van de groep ‘4 Daagse wandelvrienden’ maakte ik uit de berichten op dat het aantal lopers die gingen aansluiten bij de veteraan Eddy van Os wel eens heel groot kon worden. Ik besloot dus om zaterdagavond als Teamlid Sunsetmarch daarbij aanwezig te moeten zijn. Dus ik om 21.00 uur op de fiets naar de brug ‘De Oversteek’. Bij de brug aan de noordzijde stond een collega die ik had uitgenodigd, zijn vrouw en dochter te wachten. Lopend naar de zuidzijde zag ik dat het al behoorlijk druk was. Aan de zuidzijde aangekomen waren er al veel 4 Daagse wandelaars aanwezig, maar ook kinderen. Ik heb een grove telling gedaan en kwam uit op ongeveer 90 deelnemers. Daar maakte ik een praatje met een aantal bekende uit de wandel- en veteranenwereld. Om 21.55 gingen de lichten aan en gingen we van start. Eddy van Os als veteraan voorop. De gehele groep verplaatste zich over de brug, wat een geweldige ervaring was dat om een dergelijke grote groep te zien lopen, aan het eind begon iedereen te applaudisseren. Daarna de trap af en heb ik nadat iedereen rondom het monument was verzameld heb ik het woord genomen en een en ander verteld over de Sunsetmarch. Tijdens mijn toespraak heb ik de stiefvader van Kevin van der Rijdt het woord gegeven en hij heeft een fotolijst met de foto van Kevin en de tekst ‘lest we forget’ bij het monument geplaatst. Hierna hebben we de eregroet gebracht en een moment stilte gehouden. Daarna nog iedereen bedankt en hebben we nog staan napraten met een aantal deelnemers. Al met al een geweldige Sunsetmarch.

    Wim van Mierlo
    Elst Nederland

  28. Gisteren 2-7 de sunsetmarch gelopen met zwaar onweer. Zeker tijdens onze terugweg sloeg de bliksem op soms zo’n 300 meter in. Samen met medeloper Hans Jansen konden we een klein beetje ervaren hoe onze Amerikaanse collega’s zich tijdens die beruchte overtocht gevoeld moeten hebben.RESPECT.

    Kees Bleijerveld
    Nijmegen, Nederland

  29. 01.07.de rode gloed van de ondergaande zon wordt steeds sterker en 180 graden draaiend een licht opkomende volle maan. Daar tussenin de meditatie wat er 71 jaar geleden hier gebeurd is. Wachten tot het eerste lampje gaat branden, wachten zoals vroeger als MARN ZM je in NNG moest wachten op de start van een patrouille. Dan het eerste lampje en samen met mijn gids ( en verteller ) Gerard van der Wielen van lampje naar lampje, 48 maal met een afscheid bij het monument. Missie volbracht en met een onvergetelijke herinnering op de fiets de nacht in.

    Edwin Jansen Sr
    Wageningen, Nederland

  30. Gisteravond voor het eerst gelopen. Samen met de daar aanwezige veteranen Jo en Harry (helemaal uit Eindhoven) en een meneer die ook al vaker had gelopen. Erg indrukwekkend en bijzonder gevoel. Echt genoten van de prachtige omgeving en het uitzicht. Ik raad het iedere veteraan aan om dit een keer te doen. Het was een grote eer om te mogen lopen.

    Jurgen Janssen
    Driel, Nederland

  31. Een bijzondere en beetje bizarre Memorial Walk. Fikse regen, onweergerommel in de lucht. Op het tijdstip Sunset (21:49 uur): een hele vette klap onweer! De verlichting ontstak kort na 22:00 uur. Mijn broer was bij me. ‘Jazeker ga ik met je mee’, reageerde hij, nadat ik hem ruim een week eerder vroeg om de wandeling op video vast te leggen. Vergezeld van flinke regen, lichtflitsen en onweer ben ik gaan lopen. Het vaste ritme van mijn voetstappen deed me denken aan het ritme van de peddelslagen van de kerels toentertijd: staccato, onophoudelijk, tot de overkant en dat onder zwaar vuur….. Erg heftig! Diep respect voor al die mannen! Aan het einde van de wandeling drong de regen door tot op m’n huid….. Dat velen de Sunsetmarch mogen lopen, met in gedachten al die makkers die voor ons zijn gevallen. Dat zijn er helaas zo ontzettend veel…… Bedankt voor dit mooie interactieve monument!

    Willem de Niet
    Nederland

  32. Vanavond voor het eerst als veteraan meegelopen met de Sunset March. Voor mij een zeer bijzonder moment om zo bij zonsondergang over de brug te mogen lopen. Wat was het een prachtige avond en zo bijzonder om licht na licht aan te zien gaan, alsof de zielen van de 48 gevallenen over ons waakten. Ook heel bijzonder voor mijn eerste keer is dat ik het voorrecht had om twee Amerikaanse toeristen met me mee te mogen nemen. En wel gelet een marinier en zijn vriendin welke ook in het leger had gediend. De eerstgenoemde wel 3 shifts naar Irak en zijn vriendin 1 shift Irak en 1 shift Afghanistan. Een weekje zijn ze op vakantie in Nederland en zagen dit voorbij komen op internet. Ze bedankte me hartelijk en alle andere Nederlanders dat wij nog altijd na 70 jaar zoveel herdenken en gedenken. Een top avond! zeker voor herhaling vatbaar.

    Dennis van der Stroom
    Boven Leeuwen, Nederland

  33. Een paar weken terug liepen we onder begeleiding van Dirk Jan mee. De Oversteek ligt op 1 uur lopen van het einde van onze 136 kilometer lange pelgrimsroute de Walk of Wisdom en we wilden kijken of de march iets is als finale van de tocht. De meningen waren verdeeld, ik zelf vind het een mooie en betekenisvolle afsluiting, degene met wie ik was vond het onpraktisch – mensen moeten dan na een dag lopen wachten bij de brug of in de Honig fabriek tot zonsondergang. Ook had ze niet zoveel met het ‘militaire’.Mijn conclusie is dat we het open kunnen houden: de pelgrims er op wijzen dat de march bestaat en het verder aan hun zelf overlaten. voor wie het interessant vindt: burgemeester Bruls opent de Walk of Wisdom op 21 juni in de Stevenskerk. Dirk Jan, dank voor je rustige en vriendelijke begeleiding! Damiaan, voorzitter stichting Walk of Wisdom

    Damiaan Messing
    Nijmegen, Nederland

  34. Gisteravond sunsetmarch gelopen. Er kwam een vriendengroep uit Nijmegen meelopen. Zij hadden een soort van reünie. Ze vonden het een goed idee om tijdens hun bijeenkomst even tijd uit te trekken voor de sunsetmarch. Ze waren al in de kroeg geweest en waren behoorlijk ‘speels’ en nogal uitgelaten. Hoewel de groep niet vervelend was en de mensen echt wel aardig waren deed de manier van optreden van de groep naar mijn mening geen eer aan het waardig en respectvol lopen van de sunsetmarch. Ik hoop dat groepen die in de toekomst meelopen iets meer rekening houden met de reden waarom de sunsetmarch in het leven is geroepen.

    Kees Bleijerveld
    Nijmegen, Nederland

  35. Afgelopen donderdag de Sunset March gelopen. Ik schrijf mijn masterscriptie over de Oversteek, dus dan mag dit niet ontbreken. De veteranen konden veel vertellen over de 48 (/49) mannen. En wat een mooie brug! Bedankt voor deze ervaring!

    Hannah Prins,
    Nijmegen

  36. Vandaag samen met mijn broer Johan en mijn vrouw de Sunset March gelopen.

    Mooi om te mogen doen!

    jaap snijders
    Dinxperlo, Nederland

  37. Afgelopen vrijdag 3 april de Sunset march als veteraan voor de eerste keer gelopen op uitnodiging van Dirk-Jan. 6 andere mensen, die van de mars gehoord hadden, voegde zich aan ons toe en olv Dirk-Jan hebben we de Sunset gelopen. Een aantal van hen is bezig een bezinningswandeltocht te organiseren en vonden het idee van de Sunset march daar prima in passen. Bijzondere en waardige ervaring die voor mij absoluut voor herhaling vatbaar is. Mvg,

    Harm-Jan
    Nederland

  38. Vanavond een primeur gehad met het lopen van de Sunset March, Vanavond liep er voor het eerst een Amerikaans staatsburger mee om de gevallen militairen van het 82nd Airborne Division te herdenken. Ik ben blij dat ik Jan Kolodny uit Californië en Dorien te Pas uit Alverna heb kunnen begeleiden tijdens de Sunsetmarch.

    Wim van Mierlo
    Elst, Nederland

  39. Eerste keer gelopen, samen met Bart Doornspeek en ben zeker van plan om dit vaker te doen. Het is mooi en indrukwekkend om te doen en respect naar diegene die hun leven gaven voor 70 jaar bevrijd Europa

    Theo Neijenhuis,
    Nederland

  40. Vanavond was het een speciale avond voor de Sunsetmarch. Er heeft een groep Engelse gasten meegelopen die hier samen de Liberation Route volgen.

    Wim van Mierlo
    Elst, Nederland

  41. Een mooie ervaring die ik elke veteraan kan aanbevelen. Je heb hier tenminste 12 minuten de tijd om na te denken hoe het moet zijn geweest voor de geallieerden om hier onder vuur de Waal over te steken om ons land te bevrijden van de Duitse bezetter. Tevens komen de herinneringen van eigen uitzendingen hierbij weer naar boven.Een aanrader voor elke veteraan.

    Bart van Doornspeek
    Arnhem, Nederland

  42. L.S., in Checkpoint voor het eerst over dit fantastisch respectvolle initiatief gelezen. COMPLIMENTEN !!! Zelf ben ik een ‘geboren en getogen’ Nimwegenaar. Mijn familiale roots liggen dus daar. Tim Ruijling ken ik van onze gezamenlijke KLu (CLO) tijd. Als UNPROFOR-veteraan heb ik na mijn FLO het geluk gehad bij te kunnen dragen aan een aantal gedenk- en herdenkingsfacetten in mijn huidige woonomgeving (de Hoeksche Waard). En mijn inspanningen terzake zijn nog lang niet ‘opgedroogd’. Jammer genoeg woon ik wat uit de buurt om zo’n sunsetmarch eens zelf te lopen. Ook mijn lichte bewegingshandicap werkt hierbij enigszins tegen. Maar ik zie het als een uitdaging om tóch die Oversteek eens te gaan maken. Wordt dus vervolgd !

    Dominic Hoogsteder Jr.
    Oud Beierland, Nederland

  43. 7 januari 2015: Eerste deelname. Uniek gebeuren, mooi eerbetoon. Denkend aan de bekende regel uit For The Fallen (R.L.Binyon): At the going down of the sun (and in the morning), we will remember them.

    John
    De Steeg, Nederland

  44. Ik woon in Maleisie maar las over de Sunsetmarch op NOS.nl. Ik vond het direct een mooi initiatief en tijdens mijn vakantie in Nederland deze feestdagen heb ik besloten een keer mee te lopen. samen met mijn vader, die de oorlog nog bewust heeft meegemaakt, en een vriend uit Nijmegen zijn we meegelopen met 2 veteranen. De verlichting gaat inderdaad in wandeltempo aan en aan het eind staat een waardig monument. De veteranen weten vele interessante details te vertellen. Het was zeer de moeite waard.

    Nicolaas, Malaysia/Nederland

  45. Op 15 december gelopen met als spontaan gezelschap een veteraan. Aan het einde – bij het monument – vertelde hij dat hij voor de gevolgen van PTSS werd behandeld. Het lopen van de sunsetmarch heeft hij beleefd als een grote stap voorwaarts in het behandeltraject.

    Tim
    Elst, Nederland

  46. Gisteren(23-12)gelopen samen met mijn dochter die actief dienend is.We hebben het allebij als bijzonder ervaren. Het brengen van de groet bij het monument kan dan ook niet ontbreken.Het Rond het voor die dag echt af.

    Cor
    Hyppolytushoef, Nederland

  47. 13 december 2014 heb ik samen met Wilger Rikken, Natascha Schur en nog 2 veteranen de Sunsetmarch gelopen. Zoals het echte genisten beaamt lopen wij in de regen, maar gesteund door de gedachte en familie en vrienden lopen wij de mars. Met veel respect en eerbied hebben wij de mars gelopen tot paal48, daar zijn wij naar het monument gelopen en hebben wij stilgestaan bij hen die het niet haalden. De mars is zeker iets unieks en als veteraan een mooie gelegenheid om ook aan hen te denken die tegenwoordig hun oversteek beleefden op missies en uitzendingen. ik heb het met respect gelopen, ik ga zeker vaker……

    Johnny
    Meppel, Nederland

  48. Vandaag heb ik gelopen met Simon Jansen, de kleinzoon van Herman Jansen (één van de twee auteurs van “Het Manneneiland” en één van de initiatiefnemers voor het monument dat in 1984 is onthuld). Op de brug kwamen we dhr. Joop Peters uit Doetinchem tegen. Meneer Peters had als jongen van 16 woonachtig in Nijmegen de oorlog meegemaakt en vertelde ons hoe hij dat had ervaren. Hij vertelde ook hoe hij alle onderdelen van het Airbornepad al had gelopen en voelde dat hij de Sunset March nog miste om het voor hem compleet te maken.

    Het lopen van de Sunset March blijft met deze bijzondere mensen een speciale gebeurtenis.

    Dirk-Jan
    Elst, Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *